Els canvis del demà, comencen avui – Editorial

Dur a terme canvis, i especialment en política, que permetin modificar el marc mental preestablert no és ràpid ni fàcil.

 

Transformar la societat no és patrimoni de ningú, ni hi ha un manual preestablert que ens indiqui quina és la manera més ràpida i efectiva per a aconseguir-ho.

 

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) és una de les moltes eines existents i útils per a poder dur a terme canvis en el nostre entorn. La JNC és útil en la mesura que la seva militància sigui ambiciosa i hi cregui. És útil o ha estat útil en la mesura que influenciava directament un dels partits més importants dels últims 40 anys d’història democràtica a Catalunya i l’Estat espanyol. Ha estat útil en la mesura que Convergència també era útil.

 

És per això que era important per a la JNC en el procés de fer un nou partit que aquesta eina fos atractiva. Perquè la seva influència a la societat està lligada a la capacitat d’arrelament electoral que acabi tenint el Partit Demòcrata. Siguem clars: els canvis que es puguin impulsar des de la JNC només tindran possibilitats d’arribar a bon port si el partit amb qui estem agermanats ara mateix, el Partit Demòcrata, té capacitat per ser referent als municipis i al país sencer.

 

I és per a això que hem de treballar. I és per això que en aquests mesos inicials i fins i tot anys, cal fer un sobreesforç per posicionar les nostres idees en el si del partit. Perquè això no deixa de ser un peix que es mossega la cua. Si la JNC deixa de banda la regeneració del discurs, el Partit Demòcrata tindrà menys força per connectar amb les noves generacions, i en conseqüència, amb el temps, les idees de la JNC no podran tenir la possibilitat ni de ser majoritàries ni d’implementar-se. Ens anirem empetitint fins al punt que l’eina perdi la seva principal utilitat: promoure canvis al partit per traslladar-los a la societat.

 

La JNC i el seu intens debat intern dels últims 4 anys ha demostrat la seva vitalitat aconseguint que avui dia sigui normal en el Partit Demòcrata un posicionament contundent respecte els “imputats”, el fet de fer primàries (on encara queda cal molt camí a recórrer) i la confrontació d’idees amb més naturalitat. Però no ens podem conformar amb aquestes victòries, si no volem caure en la paràlisi de l’autocomplaença. Si no volem deixar de ser útils.

 

Quan imaginem la Catalunya que somiem, hem de fer caure en cascada aquest pensament per entendre quina és l’organització que volem i quins missatges donem a la societat; quins canvis o reformes cal fer, interns i externs, per millorar el nostre entorn. De baix cap a dalt. I projectar aquesta imatge amb l’exemple diari i amb un nou discurs, sent constants fins a aconseguir-ho. Perquè els canvis del demà, comencen a gestar-se avui.

 

Sergi Sarri
Coordinador Territorial BCN Ciutat
Joventut Nacionalista de Catalunya

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *