Recuperem la Capitalitat

Em proposo fer un article per a tots aquells candidats que es vulguin presentar com alcaldable o alcaldessa a les primàries a l’ajuntament de Barcelona pel PDECAT. Des de fa més d’un any i mig estem veient com a Barcelona tornen a sorgir vells problemes del passat: boom dels lloguers, gentrificació, tràfic massiu, contaminació elevada, pèrdua d’identitat i de referència etc.

 

Què hauria de fer al partit demòcrata per tornar a ser el partit de la majoria de Barcelonins?
L’elecció per primàries que escollirà el cap de llista per ser l’alcaldable/alcaldessa pot ser un punt d’inflexió. A partir del mes de Maig el Partit demòcrata hauria d’obrir el partit a tota mena de simpatitzants, ciutadans, associacions de veïns, comerciants però sobretot a persones desencantades que veuen que la Barcelona que va prometre Ada Colau es caracteritza per discursos grandiloqüents però amb nuls resultats (sense pressupostos, sense PEUAT i evocada a una moció de confiança per tal d’aprovar uns pressupostos que no són els que volen una majoria de Barcelonins

 

Així doncs, jo opto per una elecció oberta a tots els Barcelonins firmant un document de compromís amb els valors fundacionals del PDECAT. Aquest projecte s’ha de caracteritzar per ser permeable, on tothom pugui dir el que pensi, transparent; elegint els seus membres per primàries, compromès contra la corrupció, i capaç d’adaptar-se als canvis constants que està patint Barcelona.
Aquest projecte ha de tenir ideals i somnis, però a la vegada ha ser realista explicant la veritat i la complexitat dels problemes. Un cas flagrant és els preus dels lloguers, on la actual batlessa ens va prometre resoldre la problemàtica de l’habitatge i actualment és possiblement un dels problemes més importants de la ciutat.
Aquest projecte ha de defensar sense por un sistema publico-privat en tots els àmbits de la societat(innovació, recerca, projecció internacional, serveis socials etc) on és més important la qualitat del servei que es presta que qui fa aquesta prestació tot garantint la màxima transparència, control i rendiment de comptes. Aquest projecte barceloní s’ha de sustentar i ha de promoure la inclusió social amb un fort equilibri entre districtes per tal de poder reduir les greus desigualtats que tenim.

 

És necessària una Barcelona que aposti pel creixement i no pel decreixement actual, competitiva i productiva que pugui oferir salaris adequats i condicions laborals dignes.
Cal ajudar a tots aquells actors que tenen capacitat de generar recursos per tal que puguin promoure l’activitat econòmica des de la responsabilitat social de l’empresa.

 

Volem una Barcelona oberta per servir als barcelonins i a Catalunya que sigui referència a Europa i al món per garantir un benestar que ara mateix està en dubte.

Que comencin les primàries!

 

Albert Cerrillo
Conseller Municipal al districte de l’Eixample.

 

One comment

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *