Editorial | Premi Tàber: la importància del compromís

Aquests darrers anys molts de nosaltres ens hem acostumat a veure el nostre entorn patir i amb serioses dificultats per seguir endavant. Hem normalitzat el dolor i a voltes hem arribat a creure, que sí, que potser abans vivíem massa bé; que les dificultats del present són les que toquen i que cal acostumar-s’hi. I és cert que hem d’assumir que el context ha variat, però justament per això cal buscar noves solucions per seguir satisfent i cobrint les necessitats i els reptes que ens marquem com a societat.
L’esclat de la crisi econòmica-social no va venir sola, amb ella també ens vam adonar que havíem perdut una sèrie de valors, d’entre ells un d’imprescindible: el compromís.
El compromís és l’engranatge de tot projecte col·lectiu que vulguem emprendre. I ara és més necessari que mai recuperar i posar en valor la seva importància. Hem forjat durant anys una societat individualista que davant les dificultats s’ha esfondrat. No s’aguanta. Hem anat tallant en molts casos els nostres vincles naturals sense forjar-ne de nous esperant que l’estat del benestar ens emparés. Però la individualització dels nostres projectes de vida fa difícil que en temps de dificultats l’estat del benestar aguanti.
D’aquí la importància de la gran xarxa d’entitats que té la ciutat de Barcelona. I de com la seva coordinació ha permès esmorteir alguns dels símptomes de la crisi. D’aquí la importància de què milers de persones es comprometin entre elles al voltant d’un projecte comú i sumin esforços. D’aquí la importància de les entitats en la defensa d’unes idees i uns ideals.
Des de la JNC de Barcelona creiem que tots i cadascun d’aquests ciutadans que s’impliquen i es comprometen dia a dia, mes a mes, any a any, en la millora de la qualitat de vida de la seva gent, dels seus barris, de la seva ciutat, del seu país, són petits herois, masses cops anònims, a qui volem retre’ls homenatge. El Premi Tàber neix amb aquesta vocació: reconèixer el compromís. I específicament d’aquelles entitats que treballen per la inclusió social dels joves barcelonins.
Enguany celebrem la setena edició d’un premi, el Premi Tàber, que pretén difondre la gran tasca que fan moltes persones dia a dia en favor d’una ciutat inclusiva. Una ciutat, la nostra Barcelona, de la que ens podem sentir molt orgullosos tot i els reptes pendents.

Sergi Sarri |
Coordinador Territorial de la JNC BCN Ciutat

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *