27S: el plebiscit ja ha començat!

Quan penso en la campanya de la JNC Barcelona per aquest 27S em venen a la memòria tots aquells qui desinteressadament us hi heu deixat la pell (i la son) per repartir fins al darrer dels targetons cada matí als metros, per omplir de contingut el nostre discurs a cada jornada de formació, per encartellar fins tard a cada barri on hem pogut arribar, per fer la feina d’organitzar actes sense esperar a arribar-hi quan ja està tot fet. Crec que malgrat que sempre es pot millorar, en podem estar orgullosos.
Ara, cal que ens seguim formant. Cal que seguim cercant noves maneres de transmetre el missatge independentista. Les jornades que vam fer van ser un gran exercici en aquest sentit, n’hem de fer més. També cal felicitar l’executiu per la idea d’obrir la direcció de campanya a qui volgués prendre la responsabilitat en un procés obert. La regeneració, tant a la JNC com a CDC, l’hem d’assolir no només amb discursos sinó amb fets concrets que canviïn i millorin la nostra forma de fer política.
Per altra banda veient el resultat, malgrat ser excel·lent, ens ha de quedar clar que l’objectiu encara no ha estat del tot assolit per bé que hi siguem més a prop del que alguns mai hauríem somiat fa només uns anys. La plena sobirania del nostre país no l’aconseguirem mirant-nos-ho des de casa o arribant puntuals a la universitat cada matí. Els propers mesos la tensió amb el govern espanyol augmentarà, i arribarà un moment en què els catalans haurem de decidir si estem disposats a pagar el preu de la nostra llibertat, si estem disposats a arribar fins el final en el procés que hem engegat i que el 27S ha validat contundentment a les urnes.
Aquest serà el darrer (i veritable?) plebiscit. El plebiscit en què cadascun de nosaltres haurem de decidir què estem disposats a donar a canvi de defensar fins al final les nostres conviccions sobre allò què ha de ser aquest país. Arribarà un moment en què caldrà acompanyar les accions del nostre govern i el nostre parlament amb fets. Que no ens tremolin les cames ni ens falti temps per ser-hi si volem que Catalunya sigui independent. La campanya del 27S potser només haurà estat una prèvia per al què ha de venir.
I és que aquest 27S, amb l’ajuda de tots, vam omplir les urnes i ens vam acostar molt a la independència del nostre país. Ara queda la part més difícil, que és fer-la realitat. Que la tenacitat, les ganes i la força d’esperit que he vist durant aquesta campanya no ens abandonin. Fins a la victòria!


Aleix Sarri | Director de Campanya del 27S a Barcelona

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *