Rars de collons

Els catalans som gent singular. Sovint em pregunto com ens veuen des de fora, i si hagués d’escollir una expressió per definir la societat catalana, aquesta seria sens dubte “rars de collons”. Realment, som un poble més que complexe que demana coses tant estranyes com votar, fent per exemple, cadenes humanes de 400km.

Com a societat complexa, també tenim un mapa polític complexe. Els partits polítics són la gran eina que té la societat per dignificar-se, per créixer com a tal i millorar. La funció dels partits polítics és recollir les reclamacions, sempre complexes, de la societat i traslladar-les a les institucions.

Nosaltres, com a partits amb vocació de jugar un paper central cal que sapiguem recollir les reclamacions que són transversals i majoritàries però també aquelles que ens dignifiquen com a societat. Hem de fer-nos-les nostres, defensar-les i trobar-hi una sortida.

És per això mateix que tenim l’obligació, com a partit polític amb voluntat de servir a la gent i construir una societat millor, d’agafar aquestes legítimes reclamacions i traslladar-les a les institucions per a que puguin esdevenir una realitat.

Si fem un anàlisi, més o menys acurat, de les grans reclamacions del moment en que ens trobem aquestes podrien ser: dret a decidir; català; dació en pagament; acabar amb els polítics corruptes; regeneració i democràcia directa.

Per tant, no cal ser cap expert per entendre quines són aquelles coses que la societat ens demana. Tant rar seria promoure una democràcia directa? Tant rar seria viure en una societat on s’apliqués la dació en pagament? I tornar a fer de la política una eina propera a la societat, exigent amb si mateixa i que no generi cap dubte envers la corrupció? Això sí que seria rar de collons!

A vegades se’ns pregunta perquè ens vam apuntar a la JNC. I si ens preguntem perquè hi seguim i hi seguirem?

Perquè som rars de collons!
Jaume Oliva
Militant de la JNC Sarrià-Sant Gervasi

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *