De nou brisa de mar

No deu ser pas res nou que la Barceloneta és per Excel·lència el barri Mariner de La ciutat de Barcelona . L’ Olor a mar, a peix fregit, a sal, la brisa marina, la simfonia coral de les gavines, els mils relats al Bar , les personalitats que va donar a llum aquest barri com ara la Carmen Amaya i com no el carácter i tarannà dels veïns del barri de l’Òstia són uns quants del detalls que caracteritzen i fan únic al Barri Mariner de la Ciutat.

Fa poc algunes entitats veinals amb motiu de la construcció del Nou port –Marina al Disricte , van venir a exposar-nos a regidòria quelcom que sincerament no esperavem. Els veïns estaven preocupats perquè els més petits del Barri estàn perdent aquell esperit Mariner que tant arrelat està al Barri. “ –Està molt bé que els nanos i el jovent estudií i és formi per a garantir-se un bon futur , però no tothom té perquè tenir una titulació superior al barri estem perdent aquell joven que coneix de terminología marinera i alhora popular. Els nostres pares i iaios van treure endavant a families nombroses treballant al port i a la mar. Volem que intentin reconduir la formació desde els més petits a les escoles del barri fins a les secundaries, aportant aquella cultura de Mar que caracteritza el nostre barri i que no volem que és perdi, i que alhora tinguin la oportunitat de poder treballar al port , formant-se i especialitzant-se en l’ús de les noves tecnologies que els permetin gguanyar-se la vida i treballar a la Mar–“.

Cal dir que les entitats i Districte conjuntament estem treballant per fer això posible, el projecte PROA A LA MAR intenta conduir desde la infancia “el Mar” com a projecte curricular . “-Vull que els nens de la Barcelona en general i els de la Barceloneta en particular respirin MAR-“ diu la regidora del Districte.

Tot això em porta a reflexionar en com cada barri fa el que pot per no perdre tant l’essència com el tarannà dels barris, les seves tradicions populars de Barri, els seus vocables i la seva manera de fer. Barris que volen conviure i fer sobreviure les seves característiques a nous públics que travessen i trepitjen cada dia la Barceloneta i Ciutat Vella empapant-se de la nostra Cultura i deixant part de la seva als carrers del Cor de Barcelona.
Rafiaa Mrabet Oumnad
Consellera de CiU de Ciutat Vella

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *