Agenda econòmica de Catalunya

Si fem un repàs a l’agenda econòmica del govern de Catalunya dels darrers mesos, posaria de relleu quatre esdeveniments. El passat novembre el President Mas acompanyat del Conseller Mas-Colell, van visitar Israel. En concret, es van reunir amb una trentena d’empresaris locals i van visitar els centres universitaris de recerca científica. Amb aquesta visita, el govern vol intensificar els lligams polítics amb Israel, per tal de reforçar la relació comercial i tecnològica que els vincula. Israel és un estat que inverteix moltíssim en I+D. Per exemple, en matèria de seguretat informàtica i en energies renovables, és considerat tot un referent.

Poc desprès, el President Mas va visitar la Índia, també per motius econòmics, reunint-se amb empresaris del sectors farmacèutics i de la informació. S’observa una veritable voluntat de construir aliances amb països que presentin potencial tecnològic i aprendre dels que ja porten temps fent-ho.

“Marca Catalunya.” Que què és això? Doncs un intangible que cal gestionar molt bé. L’acolliment de l’Exposició Mundial sobre la Smart City, la qual acull empreses nacionals i internacionals que presenten els seus projectes dissenyats per construir ciutats més Intel·ligents i eficients, defineix la “Marca Catalunya”. Actualment, l’Ajuntament de Sant Cugat ha implantat en fase inicial un software que millora la interacció amb el ciutadà.

Finalment, l’Estat espanyol ha aprovat un nou sistema de balances fiscals, per les quals a Catalunya li carregaran una part en concepte de seguretat i afers exteriors. Ara, Catalunya no controla el seu pressupost. Tanmateix la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent és irrefutable, economistes internacionals ho avalen. L’assignatura pendent… la productivitat.
Mar Farran
Militant de la JNC de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *