Sarrià – Sant Gervasi, districte del coneixement

El Districte de Sarrià – Sant Gervasi compta amb una de les densitats més elevades de centres educatius d’Europa. Som el districte de les escoles, de les universitats i del coneixement i aquest és un enorme actiu que vinculat adequadament amb el món empresarial i professional pot esdevenir una eina potent per estimular l’activitat econòmica i crear ocupació de qualitat.


A més a més, segons dades de l’any 2010, al districte de Sarrià – Sant Gervasi hi ha el 22,5% del total de les empreses de tecnologia i coneixement de Barcelona i el 23,1% de les empreses de serveis de tecnologia i coneixement. Al nostre districte hi tenim també una forta concentració de centres sanitaris de primer nivell i d’escoles de prestigi internacional.

En resum, el districte de Sarrià – Sant Gervasi compta amb una gran quantitat d’actius en l’àmbit del coneixement que suposen una oportunitat per impulsar l’economia i situar la ciutat de Barcelona com a referent en aquest terreny. Per posar en valor tots aquests actius, des del Govern Municipal hem impulsat un clúster del coneixement que té per objectiu estrènyer els llaços entre els nombrosos centres educatius i universitaris que tenim el districte, els centres tecnològics i d’investigació i els agents econòmics que són els que tenen la possibilitat i, alhora, la necessitat, d’empènyer l’economia i generar llocs de treball d’alt valor afegit.

El clúster del coneixement és un dels grans projectes que des de l’inici d’aquest mandat venim impulsant des del districte de Sarrià – Sant Gervasi. Des del Govern de Sarrià – Sant Gervasi hem elaborat un pla estratègic per tal que empreses i professionals, centres educatius i de coneixement, centres d’investigació i la pròpia administració municipal posin en comú les seves necessitats i, sobretot, trobin sinèrgies i espais compartits de col·laboració.

Amb aquest projecte, el districte de Sarrià – Sant Gervasi es posa al servei del conjunt de Barcelona per construir una ciutat capdavantera en l’àmbit del coneixement, que sigui referent pel que fa a l’activitat econòmica i a la creació de llocs de treball amb valor afegit i que aprofiti aquest impuls econòmic per millorar la qualitat de vida i els serveis socials de tots els ciutadans que hi viuen.

Pol Lliró i Tey

Portaveu del Grup Municipal de CiU a Sarrià – Sant Gervasi

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *