Ara més que mai, cal estar a l’alçada

I és que després del passat dijous dia 12 de desembre de 2013, Catalunya marca una altra data històrica en el seu camí cap a la independència. Dia en què les forces polítiques catalanes, malgrat les seves grans diferències, van arribar a un acord per establir la data i la pregunta pel referèndum.

Ara que, tard o d’hora, tindrem l’oportunitat de votar, ningú ens podrà impedir que ens expressem a les urnes. Per això, hem de treballar per convèncer tota aquella gent que no ho veu clar i té dubtes, hem de lluitar perquè s’impliquin, visquin aquest moment transcendental i no quedin exclosos del procés.

Tots els que estem vinculats a partits polítics o associacions partidàries a la independència de Catalunya, ara més que mai, tenim un compromís amb el país. Ara hem de treballar explicant i responent els dubtes de tots aquells indecisos. Cal recordar que aproximadament un 20% de la població catalana forma part d’aquest grup de persones que es desvinculen de la política o que simplement no ho veuen clar. Són aquestes persones a les que, especialment, hem d’explicar les múltiples raons de per què volem construir un nou Estat independent. D’aquest grup, o d’una bona part d’ell, podria dependre la contundència dels resultats del referèndum.

És per tot això que, malgrat l’emoció de tenir data per poder votar, no hem de perdre de vista que encara hi ha molta feina per fer i que és ara el moment de fer-la. Precisament ara que tenim el temps limitat i ara que la gent ha vist que encara que no ens deixin, les forces polítiques catalanes tiraran endavant el procés. Per tant, hem d’aconseguir explicar, convèncer i fer partícips tots aquells que no hi confien i se’n desvinculen. Hem d’arribar a ser els màxims a l’hora de votar SÍ i SÍ ja que el resultat de cara a l’escenari internacional ha de ser ben clar. Ara més que mai, que encara tot és possible.

Gemma Gatius
Militant de la JNC de Gràcia

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *