De la Democràcia no ens mouran!

Des de què el Govern de Catalunya va decidir apostar clara i decididament per la celebració d’una Consulta per a què els catalans puguin decidir en una urna SÍ volen ser un Estat Independent o NO, que vam començar a sentir veus de catalans avisant del famós xoc de trens. No cal que espereu més, som a finals de 2013, a un any aproximadament de la data en què hauríem de celebrar tal Consulta, i ja estem col·lisionant.

Espanya ja sent com se li escapa “la criatura”. I són incapaços d’inventar-se un relat creïble per contra argumentar el que la realitat i la història s’entossudeix a demostrar: Catalunya és una nació. Són incapaços perquè no existeix.

Espanya, orgullosa, no explica la veritat als seus conciutadans. Espanya no explica que 2 de cada 3 catalans votarien Sí a una Consulta per la Independència. I és aquesta Espanya, paternalista, la que tractant d’imbècils els seus habitants anirà balcanitzant-se com en un dels pitjors somnis dels nacionalistes castellans, avui atrinxerats a Madrid. Per molt que ho pretenguin tapar a cops de portades mediàtiques per seguir distorsionant la realitat d’aquest conflicte (anti)democràtic que estem vivint.

Espanya cremarà totes les naus, fins al final, com van fer amb Cuba fa més de 100 anys abans de rendir-se. No en tingueu dubte. Molt hauria de canviar el tarannà imperialista i dictatorial que s’amaga en el fons d’un Estat històricament repressor. Espanya, doncs, no acceptarà la voluntat d’una majoria ciutadana contrària als seus interessos. Una majoria ciutadana ja organitzada i preparada per a prendre part, pacíficament, si el joc democràtic no avança.

Barcelona, capital de Catalunya, està essent i serà el principal escenari d’aquesta pugna per la llibertat. Caldrà que els barcelonins estiguem preparats per a fer costat al Govern de Catalunya, i al seu Parlament, en la seva croada democràtica per a què la ciutadania pugui votar. Caldrà que estiguem preparats per a fer el que faci falta amb la bandera de la pau al costat.

Mentrestant confiem en el President. Confiem en el Govern que ha plantat cara a Madrid, de tu a tu, i ha dit prou. Confiem-hi. El rumb està més que marcat i anem de pressa. I per molt que ho desitgin: De la democràcia no ens mouran!
Sergi Sarri
Coordinador de la JNC Barcelona Ciutat

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *