Barcelona, Pressupostos 2014: Més inversió i més sensibilitat social que mai

Tots coneixem la situació econòmica que vivim actualment, també sabem com la Generalitat es troba pràcticament amb respiració assistida i no ignorem com el govern espanyol ofega econòmicament -i no econòmicament- les administracions catalanes. Però molts desconeixen l’oasi que representa la ciutat de Barcelona, on els seus habitants atorguen una puntuació a l’administració Trias inèdita des de fa 10 anys, on la gestió municipal és aprovada pel 81% dels ciutadans i on els veïns valoren amb un 7,7 el fet de residir a Barcelona.

Aquest optimisme que es viu, tot i la falta d’inversions de la resta d’administracions, és gràcies al treball d’un gran equip, però també al fet de ser l’únic gran ajuntament que funciona a tot l’estat espanyol: l’any 2014 tindrem un pressupost que creixerà un 11% sense pujar cap impost ni augmentar el dèficit públic.

Des que Trias governa la ciutat s’ha augmentat els ingressos públics en més de 410M€; s’ha reduït a menys de 30 dies els pagaments a proveïdors; s’ha estabilitzat el gran deute acumulat per l’administració Hereu, i s’ha augmentat la inversió a través, només, de l’estalvi. I tot això s’ha fet arribant allà on la Generalitat no pot -momentàniament- arribar: cobrint beques menjadors, obres de llei de barris i factures diverses.

I mentrestant, la ciutat es va preparant per un 2014 ple d’inversions i transformacions: es destinaran més de 100M€ a construir habitatges de lloguer assequible, molts d’ells s’ubicaran la Marina del Prat Vermell, l’únic barri en creixement a la ciutat i que properament es renovarà de cap a peus, fins arribar a ser un dels més moderns i eficaços; 426M€ permetran milers d’obres a tots els districtes. Als barris de La Marina, a Sants-Montjuïc, per exemple, aquest 2014 podrem rehabilitar un barri sencer, Plus Ultra, i millorarem l’espai públic més malmès: passeig de la Zona Franca, carrer dels Ferrocarrils Catalans, entre d’altres. Sense oblidar que estarem finalitzant les obres dels Jardins de Ca l’Alena i la remodelació del barri de Can Clos, ja iniciades.

Mai la ciutat de Barcelona havia invertit tant sense demanar cap esforç contributiu extra als seus ciutadans i sense endeutar-se ni un euro (de fet, el 2014 s’amortitzarà deute). Mai la ciutat havia tingut uns pressupostos tan socials i és per això que podem trepitjar carrer amb orgull, transmetent que si fem les coses ben fetes recollim bons resultats.
Albert López
Conseller Municipal de CiU al Districte de Sants-Montjuïc

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *