Tenim molta feina per fer

A Catalunya, gaudim d’una gran diversitat cultural i social. Aquest fet es dóna perquè molts dels habitants del nostre país han nascut a altres indrets del món o a l’estat espanyol.

Sovint, mentre parlem amb les persones del nostre entorn, ens trobem amb casos de gent arrelada a Catalunya que, tot i sentir-se espanyola (tot i que tenen el sentiment de pertinença a Espanya), entenen que les desigualtats econòmiques que el govern central té amb Catalunya respecte la resta de territoris de l’estat no són justes. Amb tot, encara es mostren escèptics a l’hora de posicionar-se a favor de la independència de la nostra nació, pel simple fet de sentir-se espanyols.

Nosaltres hem d’aconseguir acabar d’obrir els ulls a tots aquests ciutadans, i fer que vegin que voler un estat propi per poder viure i tenir una major qualitat de vida i sentir-se espanyol no són antagònics. Igual que els graduats universitaris busquen noves oportunitats en altres països europeus, precisament per aconseguir millors condicions de vida. Hem de fer molt èmfasi en enfocar el nostre discurs cap a temes com aquest, sobretot en els territoris on aquesta situació és més marcada, com l’àrea metropolitana de Barcelona.

S’ha de lluitar contra l’estratègia de la por aplicada per alguns partits, amb la veritat sempre per davant i amb bons arguments. Només així convencerem tota aquesta gent, que per un motiu o un altre, no té encara una idea clara sobre què suposaria que Catalunya esdevingués un estat.

Des de la JNC i des de tots els sectors favorables a l’estat propi tenim molta feina per fer durant els propers mesos. Entre tots, hem d’aconseguir la majoria social necessària i assolir l’objectiu somiat durant tan de temps per tots nosaltres, la llibertat del nostre país.
Carles Miralpeix i Llorach
Militant de la JNC Les Corts

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *