Ja arriben les Festes Majors

Ens acostem a l’estiu i com és habitual a molts barris de la ciutat es celebren les Festes Majors d’Estiu. Una experiència molt recomanable per qualsevol persona i òbviament d’obligada assistència per un Conseller Municipal.

Un dels moments més impactants quan vaig entrar de Consellera Municipal a l’Eixample va ser quan parlant de les activitats que hi hauria a la Festa Major del barri de la Dreta de l’Eixample un company diu “el dissabte rosteixen la vaca per sopar!”, la meva cara no tenia preu i efectivament el dissabte de Festa Major es rosteix una vaca, una vedella. Moments com aquest són part del què és una Festa Major i és important no perdre-ho.

Part de la vida d’un districte i en particular de l’Eixample són les seves Festes Majors, perquè cada barri és diferent per tant la seva Festa Major és diferent. Són petits pobles que donen a conèixer les seves tradicions, balls, cercaviles, concerts, xerrades, tallers, espectacles, fires, correfocs, castellers, danses tradicionals i que a la vegada esperen que la resta de ciutadans gaudeixin de l’experiència. Són un formigueig constant de gent que en conjunt formen el teixit que mou el barri, el districte, la ciutat… 

Com a Consellera Municipal un dels objectius de les Festes Majors és trobar-te amb les entitats en un ambient més distès, un ambient festiu i diferent al de les reunions, els plenaris, les audiències, etc. I és un altre moment per fer carrer amb més intensitat. Parlar amb tanta gent com puguis, presentar-te a gent del barri que no coneixies o no et coneixien, resoldre dubtes, escoltar les queixes i els agraïments,etc. 

És important que com a Consellers Municipals hi siguem presents i que des de l’Ajuntament promocionem aquestes tradicions i evitem que caiguin en l’oblit. Són part del nostre patrimoni, de la nostre manera de ser i de fer i no podem deixar que es perdi. És important que com a joves, la gent jove de la JNC, en siguem partícips. És una bona oportunitat per conèixer el nostre entorn i en el dia a dia poder adaptar el nostre missatge. Hi ha moltes maneres de difondre el nostre missatge i aquesta n’és una que l’hem de saber aprofitar.

És per aquest motiu que parlo de les Festes Majors i m’agradaria acabar animant-vos a participar, ja no només de les Festes Majors dels vostres districtes, que també, sinó del dia a dia dels barris. El món municipal no ha de ser un misteri indesxifrable, ha de ser una activitat més dins el dia a dia d’un col·lectiu. Perquè els joves de la JNC de Barcelona hem de ser part d’aquest teixit i no ens n’hem de mantenir aliens.
Som-hi i bona Festa Major!
Laia Canet
Consellera Municipal del GM de CiU a l’Eixample

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *