La força antisistema

Fa poc llegia una notícia sobre la participació política i associativa dels joves catalans. Allò que em va sorprendre més a l’hora de llegir-la va ser corroborar una cosa que sempre m’havia rondat pel cap però que mai se m’havia confirmat: els joves vinculats a moviments d’extrema esquerra o antisistema superen als joves vinculats a partits polítics usuals. Una dada que quan hi penses no sorprèn, sobretot si observem els nostres entorns propers i més en aquests moments de crisi profunda que desvirtua l’estructura sociopolítica que ens hem donat.

Si em centro en el meu Districte, és fàcil observar com el fenomen de lluita contra el capitalisme s’ha estès de forma exponencial. Gràcia sempre ha estat caldo de cultiu d’aquests moviments (extrema esquerra, okupa, indignat…), però ara més que mai assoleixen quotes d’adhesió de gran abast. Els efectes arriben no només a la política nacional sinó que amb molta força i més proximitat a la política municipal; que li preguntin sinó al meu company Adrià Ventura, Conseller Municipal a Nou Barris.
Intervencions a comissions i consells, manifestacions continues, boicot a certs actes, paràlisi total d’un Plenari de fa un any, la complicada gestió de l’Espai Jove la Fontana, el desallotjament del Casal de Ros de Olano i tot el que ha comportat… Totes aquestes actuacions, sobretot les primeres, influeixen i molt en la nostra vida municipal perquè aconsegueixen contaminar l’ambient i no permeten que el nostre missatge arribi en condicions al ciutadà. Fins i tot, en certes ocasions, dificulta que el propi ciutadà ens faci arribar els seus problemes.

Una cosa veiem amb claredat: la crisi és el factor clau que fa créixer aquests moviments, especialment entre els joves. Ells van guanyant, sí, perquè de moment no tenim resposta pel jove que no veu futur a l’horitzó amb més d’un 50% d’atur. L’esperança de l’Estat propi ens ajudarà, però si no construïm una alternativa viable que no caigui en el seu “revolucionem-ho tot”, però que realment sigui un model d’oportunitats per la joventut, ells seguiran creixent fins que acabin imposant el seu pensament. Si això passa, ja ens podem preparar, perquè tots sabem perfectament que entenen ells per democràcia.
Esteve Suñé Daniel
Conseller Municipal de CiU a Gràcia

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *