Emprenedoria i TIC, una oportunitat en temps de crisi

L’evolució de la societat i la tecnologia ha estat la clau de la millora de la gestió i modernització de l’administració amb l’objectiu d’oferir millors serveis als ciutadans i facilitar la comunicació amb aquests. Actualment, degut a la gran crisi econòmica, el sector de l’administració ha estat perjudicat i s’han de fer grans esforços i sacrificis.

Un dels sectors que més està emergint en aquests temps complicats és el de les tecnologies i les comunicacions, conegut com el sector de les TIC. Les TIC són una gran oportunitat i tenen un gran camp per recórrer en els propers temps gràcies al desenvolupament de nous productes tecnològics, innovació i emprenedoria.

Avui en dia el sector TIC està immers en molts projectes, un d’ells són les Smart Cities, les ciutats intel·ligents, on s’ha fet una distribució de les zones urbanes de tal manera que s’ha aconseguit un estalvi energètic considerable emprant energies renovables, il·luminació intel·ligent, informació deslocalitzada o sensorització ambiental entre molts altres. Barcelona és pionera en barris com el 22@.

Els joves hem de tenir les eines necessàries i els conceptes bàsics i essencials per ser capaços de dur a terme un projecte, plasmar i fer real la nostra idea, formar bons equips de treball, ser capaços de valorar els riscs i els avantatges, delimitar l’abast del projecte i pressupost necessari, determinar els stakeholders que l’envolten…

L’administració no viu un dels seus millors moments, però és necessari que inverteixi i ajudi als emprenedors si vol que hi hagi sectors de gran rellevància que tirin endavant en temps difícils. Com ja hem dit abans les TIC han estat la clau de la modernització de l’administració, ho han estat en el passat, ho són ara en el present i sens dubte ho seran en el futur.

Jordi Daura
Militant de la JNC de Gràcia

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *