La victòria. La victòria a qualsevol preu.

Les eleccions ja han passat i CiU amb el suport extern d’ERC ha pogut formar govern i posar l’horitzó en la Consulta, l’objectiu compartit per la majoria dels catalans que van acostar-se a les urnes el passat 25N. Convergència no ha obtingut la majoria que tots haguéssim somiat, però ens permet tirar endavant i mantenir ben viva l’esperança. La correlació de forces parlamentàries a favor de la sobirania plena i la democràcia són majoria.

Des d’Espanya, però, el govern central intentarà fer veure, dia i nit, que el nostre projecte comença esquerdat i que l’horitzó anhelat és inventat. Que sense Espanya no hi ha pa. Sobretot ara que entrem en el sisè i, segons tots els indicadors, pitjor any de la crisi. Per tant, posaran tota la demagògia i mala llet que trobin i ho remenaran bé per a què fins i tot els convençuts comencin a dubtar-ne. La nostra feina, per tant, es centra en 3 eixos ineludibles: 1.- Transmetre que la Consulta es farà, per sobre de totes les coses; 2.- Explicar millor de forma clara, breu i concisa perquè la independència és la millor de les opcions per Catalunya i esvair qualsevol dubte sobre la viabilitat de Catalunya com a país lliure dins el marc de la Unió Europea; 3.- Transmetre que guanyarem la Consulta.

Ara fa 72 anys, mentre Londres era bombardejada i els anglesos vivien els moments més durs de la 2a Gran Guerra, Winston Churchill va fer un discurs a la Cambra dels Comuns, el primer com a primer ministre, que va quedar per la història i que voldria que us féssiu vostre perquè transmet molt bé la transcendència del moment històric que vivim com a catalans. Digué:

“Tenim davant nostre molts, molts llargs mesos de lluita i de sofriment. I quin és el nostre objectiu? La victòria, la victòria a qualsevol preu, la victòria malgrat tot el terror, la victòria per llarg i dur que sigui el camí, perquè sense victòria no hi haurà supervivència per la nostra nació, no hi haurà supervivència per a tot allò que hem defensat.”

El president Mas ha posat l’horitzó de la Consulta el 2014. I nosaltres quin objectiu tenim? La victòria. La victòria a qualsevol preu.

Sergi Sarri
Coordinador JNC Barcelona Ciutat

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *