La nostra oportunitat

Ha començat un període, on tot moment és bo per fer pedagogia. És transcendental que des de la JNC, i perquè no, amb les altres joventuts del país que volen la independència, expliquem els beneficis de tenir un Estat propi.

El joc brut que aplica Madrid, intensificat des de la històrica manifestació de la Diada d’enguany, ha de ser respòs amb arguments. Uns arguments que són irrefutables. Tot moment serà bo per parlar amb aquell que no estigui convençut, amb qui tingui dubtes o aquell que no cregui en la viabilitat d’una Catalunya independent. Hem de fer notar, amb arguments positius, que el que no és viable és seguir darrera la llosa de l’estat espanyol i que el futur en una Catalunya lliure és l’única sortida.

La campanya del “SI” a la independència de Catalunya, va començar el dia que un milió i mig de persones vam sortir al carrer a clamar per un país lliure, un país amb poder decisori que parli de tu a tu amb el món.

Es diu que volem aixecar murs, dividir a la societat i classificar als catalans entre categories. Però res més lluny de la realitat, i això ho hem d’explicar argumentant que volem ser un Estat obert al món, on tothom, vingui d’un vingui, parli el que parli, i es senti el que es senti, s’hi trobi còmode. Un país amb oportunitats per als joves, on el model lingüístic, tants cops volgut aplicar a Europa, i amb excel·lents resultats, no es qüestioni.

El que nosaltres volem construir, no són murs, són ponts amb aquells que creuen amb el potencial de Catalunya, i que veuen que tenim tot el dret a decidir què volem ser.

Hem d’explicar, també, el que passa a Europa, que volem sentir-nos part del projecte de la Unió Europea, i amb un estat espanyol que no vol contribuir-hi –com amb la negativa de la patent única europea- no podem aconseguir-ho. Perquè per molt llunyà que sembli, Europa és ben aprop.

Aquesta feina que hem de fer, l’encarem, des de la Joventut Nacionalista de Catalunya, amb la màxima il·lusió i convicció. Convençuts que s’ha de començar a treballar pels més propers, els hi hem de donar arguments per la defensa d’un Estat independent dins la Unió Europea, i fer-los entendre, que a major sobirania, major justícia social.

Fent servir el lema del Congrés de Girona, la JNC camina imparable cap a la independència de Catalunya.

Oriol Rosés i Belló.- Militant de la Dreta de l’Eixample

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *