Hem d’estar al carrer!

Sembla obvi afirmar que la política municipal es basa en l’atenció a les persones -el nostre Alcalde Xavier Trias ens ho diu cada dia- i que és imprescindible que els representants municipals facin carrer per conèixer, en tot moment, els problemes quotidians dels veïns. Però també ens ha de servir per copsar els estats d’ànim i les preocupacions més de país. No envà la municipal és la trinxera de la política -com el nom d’aquesta secció ens recorda-, la primera línia de foc d’un partit. I més de CiU, que és la principal força municipalista i que te el major nombre de regidores i regidors de Catalunya. Ha de ser, doncs, font d’informació de la realitat del país i alhora jugar un paper fonamental com a transmissora de missatge.

Després de les eleccions del passat 25 de novembre, en què el President plantejava als catalans el major repte nacional des de la transició democràtica, es fa més vital que mai recordar-nos, a tots plegats, que hem de trepitjar carrer. No pretenc fer cap descobriment innovador, de fet, la JNC de Barcelona no ha deixat de fer-ho en cap moment, però si crec que és important dir-ho per reivindicar que des de la política municipal tenim molt a dir en la construcció del nou país que hem encetat.

Fins a la celebració d’un referèndum passarem per moltes etapes. Ara crec que toca la d’escoltar i no de fer campanya. Saber quines són les preguntes que es formulen els ciutadans i ciutadanes. El desprestigi de la política fa que voltes vegades ens acusin de sortir al carrer només quan hem de demanar-los el vot, quan sortim “a vendre’ls la moto” diuen. Hem de demostrar que no és així.

Som i hem de ser una eina bàsica, la boca de Convergència, però sobretot les orelles. D’una banda, regidors, regidores i consellers municipals, en el cas de Barcelona, tenen l’oportunitat d’explicar amb la nitidesa que dona el cara a cara, el tu a tu, el nostre projecte nacional, que ens ha de portar a ser més lliures i a viure millor. Però més important és que aquesta proximitat que podem tenir amb els ciutadans ens permet demostrar-los que els volem acompanyar, que no eludim cap de les seves preguntes i que som la seva veu. Nosaltres coneixem i hem anar a buscar aquelles persones que tenen por de fer pas. I és que està clar que encara ens queda molta feina per fer en aquest sentit, molt per explicar.

Sovint el dia a dia de la gestió a l’Ajuntament ens lliga darrera una taula de despatx, ens fa perdre el contacte amb el carrer, i això no ens ho podem permetre en aquest moment tant transcendental per Catalunya.

Cristina Villà
Consellera tècnica de Sarrià-Sant Gervasi

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *