Nou Pla d’Adolescència i Joventut 2012-2015

L’Ajuntament de Barcelona gaudeix d’una llarga trajectòria i experiència en elaboració de polítiques públiques de joventut. Sense anar més lluny va ser dels primers municipis de Catalunya i de l’Estat espanyol en elaborar un Pla de Joventut. Aquest pla pioner determinava unes línies polítiques a seguir en temes de joventut centrades en el foment del teixit associatiu, i la participació social. En definitiva mesures que intentessin pal·liar la debilitat democràtica i del teixit social existent un cop restaurada la democràcia.
Un pla de Joventut és El Pla d’Adolescència i Joventut que és el full de ruta que estableix les línies d’actuació que defineixen les polítiques d’adolescència i joventut de l’Ajuntament de Barcelona fins el 2015. Estableix un marc d’actuació que té com a punt de partida i fil conductor totes aquelles accions que tenen com a subjecte la població adolescent i jove de la ciutat.
En el mandat del primer govern nacionalista des de la restauració de la democràcia, un de les primers encàrrecs de l’Alcalde Trias va ser a la Regidoria d’Adolescència i Joventut. Demanant que s’iniciés l’elaboració i redacció d’un nou pla jove, donat que l’anterior comprenia les línies polítiques a seguir entre 2006 i 2010.Per tant restava en fase de pròrroga.
El nou Pla d’Adolescència i Joventut s’està duent a terme amb el consens polític de tots els grup municipals del consistori. Dissenyant una estratègia i uns passos conjunts a seguir entre govern i oposició. I el que resulta més important en termes de polítiques de Joventut, amb la participació activa del Consell de la Joventut de Barcelona. Organisme que per la seva transcendència en l’àmbit juvenil, des de l’ inici ha co-liderat el procés d’elaboració del Pla participant-hi activament.
En aquest sentit des de la regidoria d’Adolescència i Joventut s’entén que en un moment tant delicat per molts dels i les adolescents i dels i les joves de la capital de País, els eixos bàsics de les línies polítiques en matèria de joventut s’haurien d’elaborar amb la complicitat de tots els agents implicats. Treballant perquè mesures relacionades amb la formació, l’ocupació, l’habitatge, l’associacionisme, la cohesió social, la salut, etc., tinguin un paper transversal i aconsegueixen dotar d’instrument i mesures útils al servei del jovent barceloní.
Ramon Morell i Sau
Director d’Adolescència i Joventut de l’Ajuntament de Barcelona

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *