XVIè Congrés de Convergència Democràtica de Catalunya: Passos ferms per tirar el país endavant

Els dies 23, 24 i 25 de març es durà a terme el XVIè Congrés de Convergència Democràtica de Catalunya. Són unes dates que cap de nosaltres pot obviar, donat que seran dies clau per definir i decidir el rumb que el país reclama a mitjà i llarg termini. Tant és així, que la Joventut Nacionalista de Catalunya té un paper essencial en aquest procés, ja que la nostra responsabilitat és marcar el rumb valent que el país augura per portar a terme la Transició Nacional cap a l’estat propi de la que parla el President Mas.

Tanmateix, no s’ha d’oblidar la greu situació econòmica que pateix Europa, i en el nostre cas Catalunya en termes generals. Som conscients que al nostre país hi ha més de 600.000 aturats, dels quals una gran majoria són joves. Per aquests joves cal una resposta, una solució per tal que el jovent d’aquest país tingui confiança en el govern de la Generalitat, en el President Mas i en la política en majúscules. En definitiva, que confiï en que som capaços d’ensortir-nos-en com a país.

Per comptar amb la confiança dels joves i de la societat en general s’ha de ser conscient que la lluita contra la crisi no és ni serà feina fàcil, doncs cal combatre-la duent a terme decisions dures que moltes vegades no són compartides per tothom. És per aquest motiu que el XVIè Congrés de Convergència Democràtica de Catalunya ha de servir, en primer lloc, per conscienciar i fer entendre al poble de Catalunya que les mesures d’austeritat que el govern esta portant a terme són per preservar l’estat del benestar i l’autogovern de Catalunya. Si el govern de Catalunya no fes la seva feina, provablement l’estat espanyol intervindria els comptes de la Generalitat de Catalunya per tal de dinamitar el nostre autogovern.

Davant d’aquest escenari, cal fer extensible el projecte del Pacte fiscal a la societat catalana, als partits polítics i a totes les associacions que formen l’entramat social de Catalunya. Ha de quedar clar que el pacte fiscal és una eina fonamental no només per superar la crisi sinó també per millorar el dia a dia de les persones que viuen i treballen a Catalunya. En definitiva, cal demostrar que dir Sí al pacte fiscal vol dir Sí al sentit comú i a la millora del nostre benestar. Si aconseguim que aquests principis arrelin en el poble català, tindrem la força suficient per tal de reclamar a l’estat espanyol allò que ens pertoca.


És per això, doncs, que el XVIè Congrés de Convergència Democràtica de Catalunya tindrà, al meu entendre, un paper molt essencial en els pròxims anys que encarem. Tant pel partit com pel propi país. Per tant, com a Joventut Nacionalista de Catalunya, hem de continuar caminant per tal d’arribar a la nostra meta, que és i sempre ha estat la d’esdevenir un estat independent.

Finalment, cal emmarcar els objectius citats en el text en la figura del President Mas. Si no fos així, correríem el risc de perdre la legitimitat de la màxima autoritat de Catalunya, i aquest és un risc que no ens podem permetre, car si el vaixell no té rumb ni capità, no hi haurà camí a recórrer.

Jordi Julià

Militant de la JNC de l’Esquerra de l’Eixample

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *