Nou Barris se’n sortirà

La gent de Nou Barris ha demostrat des de fa dècades un conjunt de valors que ha passat de generació en generació: la idea de comunitat, germanor, cooperació, solidaritat, lluita i ambició per aturar les injustícies que s’han patit i es pateixen en cadascun dels 13 barris que el formen.

En els darrers 30 anys, la inversió en el territori ha estat elevada, ja que era una necessitat absoluta pel progrés i la qualitat de vida dels veïns. Però es va caure en un error de pes: identificar progrés amb construcció i qualitat de vida amb excés urbanitzador.

La “pedra vista” es va convertir en la senya d’identitat de les polítiques municipals: poliesportius, camps de futbol, equipaments diversos, fonts majestuoses i grans parcs es van repartir arreu del districte. La transformació va ser important i la millora, en certs aspectes, també.


Però, al 2012 ens trobem el barri més pobre de tota la ciutat dins de Nou Barris i els ingressos de les famílies del districte, en comparació amb altres zones de la ciutat, han disminuït considerablement.


La necessitat de resoldre els problemes de la gent és cada cop més gran. Per tant, el paper de l’Administració passa per donar resposta als problemes de les persones més castigades per la situació, les quals, actualment, no troben les eines per a obtenir un veritable benestar.


Els governants municipals estan canviant la visió de les polítiques públiques, un poliesportiu o un auditori no resolen els problemes dels veïns en aquests moments. Una resposta individualitzada per part del consistori a cada persona del districte que ho està passant malament de manera efectiva i eficient serà més útil que la tradicional construcció. I això s’està aconseguint.


Estic convençut que Nou Barris se’n sortirà. En moments difícils, històricament, ha patit més que la resta, però hi ha aspectes que ni la crisi ni l’atur podran destruir: la força, la lluita, el coratge i l’empenta de cadascun dels veïns i entitats que formen aquest districte. El futur de Nou Barris passa per canviar les eines i la manera de procedir amb la finalitat principal d’assolir plenament el progrés i la qualitat de vida que en molts aspectes no es van assolir en el passat.

Adrià Ventura Ramos

Militant de la JNC de Nou Barris

i Conseller Municipal del GM de CiU al districte de Nou Barris

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *