Primers passos al Districte de Sarrià Sant-Gervasi

Fa mig any aproximadament de la constitució de l’Ajuntament de Barcelona per part del nou govern de la ciutat, el mateix temps que fa que tinc l’honor de ser conseller municipal del Districte. Un càrrec que em permet estar en contacte amb veïns i veïnes i treballar dia a dia per millorar el districte. Aquesta experiència m’ha permès conèixer de més a prop parts del districte que coneixia, però no prou, i d’altres parts que m’eren totalment desconegudes tot hi haver-hi viscut durant tota la vida. Els primers mesos de conseller m’han servit per començar a conèixer veïns i veïnes que participen en la vida del barri des de les associacions de veïns i comerciants, veure els problemes que tenen i començar a solucionar-los des del districte. La meva experiència està sent molt positiva, he estat amb contacte amb veïns, escoltant-los i mirant de resoldre o millorar els problemes, participant d’activitats que les mateixes associacions realitzen, participant dels consells, etc. També com a conseller de mobilitat he estat pendent de les diferents actuacions que s’han portat a terme dins del Districte.
Una de les primeres afectacions en les que ens vàrem trobar va ser l’aturada provisional de les obres de la L9 al seu pas pel districte, on tres de les estacions que s’han de construir ja estaven a mig començar i com tota obra, generava greus problemàtiques per als veïns de l’entorn. Des del districte i amb vistes a no saber quan es podrà continuar amb les obres, ens vàrem posar en marxa per demanar a la Generalitat que tornes a re-urbanitzar les zones mes afectades per la construcció de les estacions. La plaça Joaquim Folguera s’urbanitzarà provisionalment per a què els veïns de la zona puguin gaudir de l’espai una altra vegada, a l’estació del carrer Mandri, es restituiran els carrils de circulació i a l’estació de Sarrià, s’alliberarà el carrer de Pau Alcover i es tornarà a la configuració original.
També el Districte es veurà afectat per les obres de millora, ampliació i adaptació de l’estació de Gràcia ja que des del passat dia 16 i fins d’aquí uns tres mesos la L7 que uneix pl. Catalunya amb Av. Tibidabo veurà escurçat el recorregut d’entre pl. Molina fins Av. Tibidabo.
Aquestes són només una petita mostra de les actuacions que s’han dut i s’estan duent a terme al Districte. Seguirem treballant, per millorar el districte sempre amb el consens dels veïns i des de la proximitat que tenim a traves dels diferents òrgans de participació i la relació directa amb entitats i veïns.
Manel Sardà
Militant de la JNC de Sarrià Sant-Gervasi
i Conseller Municipal de CiU al districte de Sarrià-Sant Gervasi

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *