#elcanvi és escoltar i treballar cada dia com si s’albiressin eleccions

Una de les moltes queixes dels ciutadans de Barcelona, i probablement la més sonora i antiga que arrosseguem a la ciutat, és haver de veure com l’Ajuntament sembla només disposat a intentar resoldre ràpidament els problemes de la gent quan surten als mitjans de comunicació i/o quan s’acosta la campanya electoral. Un fet trist perquè demostra la poca vocació de servei que tenen la gran majoria dels governants.

Aquest 28 de gener passat, de cara a les eleccions municipals i autonòmiques que es viuran a l’Estat el 22-M va entrar en vigor la modificació de la LOREG (Llei Orgànica del Règim Electoral General) per part de les corts generals. Una modificació que ha aixecat dubtes sobre la seva constitucionalitat amb un nou concepte anomenat “incompatibilitat sobrevinguda” i que deixa als emigrants de l’Estat a altres països sense la possibilitat de votar per correu en les eleccions municipals. Un fet indignant i contrari a la pràctica habitual a nivell internacional per aquests casos.

Dins dels canvis introduïts també trobem la prohibició als partits polítics i a l’administració de demanar el vot, usar el lema de campanya o inaugurar obres fetes per la pròpia administració des de la convocatòria de les eleccions fins a l’inici de la campanya electoral. Un canvi ben significatiu que triplica la sensació de què en temps d’eleccions els governants no paren de fer spam sobre el que han realitzat o estant “apunt” de finalitzar. En aquest sentit, l’alcalde Hereu, “alliberat” després d’haver vençut contra un fals goliat i envalentit amb una embranzida que només ell es creu, es disposa, sigui com sigui, a tallar la cinta del màxim d’obres en què s’entrevegi el final.

Si el diumenge 27 feia la marató per a poder estar tant en l’acte de la inauguració de la ronda del Guinardó com en la restauració de les quatre columnes de Puig i Cadafalch. El fet del dia anterior ens porta a una d’aquelles situacions que un govern seriós i que es vanta d’estar sempre al costat dels ciutadans no hauria de fer.

Recordant els “millors” temps de la Maleni-ni-partía-ni-doblá inaugurant l’arribada a BCN de l’AVE al Prat amb l’estació a mig construir, l’alcalde Hereu va emular en menor escala, tot s’ha de dir, aquell gran hit, i es va desplaçar al carrer Joaquim Costa, a Ciutat Vella, on es va disposar a inaugurar una remodelació parcial, aprofitant una festa del comerç del propi carrer promoguda pel propi Ajuntament (quina sorpresa, oi?) que va tenir una participació ben escassa (15%) per part dels comerciants. El pitjor de tot és que les obres, que han dut a la zona una sensació constant d’inseguretat, fa més d’un any que estan endegades i no estaran totalment llestes fins al maig.

El més significatiu de tot plegat és la lapidària frase que un restaurador del carrer Ferlandina (un carrer adjacent al Joaquim Costa) va deixar anar a ‘el Punt’ i que mostra el savoir-faire, lamentable, d’un alcalde i un Ajuntament només preocupat d’aplicar maquillatge a la ciutat quan les marques de deixadesa que pateix poden afectar un acte públic: “Cada cop que hi ha una inauguració al MACBA no n’hi ha cap d’indigent, tot està net”.

És aquesta la Barcelona que volem? La que prefereix que els visitants s’enduguin una imatge idíl·lica de la ciutat abans que afrontar i intentar arreglar els problemes dels seus conciutadans? Des de la JNC diem que NO. Que una altra Barcelona és possible. Una Barcelona que a quatre dies de les eleccions no hagi de gastar-se un mínim de 780.000 euros en publicitat per a fer balanç de mandat i enlluernar els ciutadans despistats. Una Barcelona que els barcelonins es puguin mirar amb confiança i proximitat. Una Barcelona que sigui el batec i la veu de tots i cadascun dels barcelonins.

Una Barcelona millor que només serà possible si El Canvi que abandera en Xavier Trias i CiU és capaç d’assolir el gran repte de trencar 32 anys d’història monocolor a lAjuntament de BCN. Un canvi per el qual hem de seguir difonent fins l’últim dia el missatge d’en Trias si volem que esdevingui realitat. Perquè la Barcelona que volem passa per escoltar i treballar cada dia pels barcelonins, no només quan s’albiren eleccions.

Sergi Sarri,

Vice-coordinador d’Acció Política de la JNC-BCN

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *