Més de 2.300 persones participen en el referèndum organitzat per la JNC de Barcelona

Un 86 dels votants consideren que si el Tribunal constitucional retalla l’Estatut s’haurà d’iniciar un procés per assolir la independència de Catalunya com un estat de ple dret en el marc de la UE. Al llarg del matí d’avui, la Joventut Nacionalista de Catalunya de Barcelona ha organitzat una consulta pròpia, repartida en deu punts de la ciutat i en els quals han dipositat el seu vot 2.358 persones. El resultat ha estat aclaparador: a la pregunta sobre quina ha de ser la reacció si es retalla l’Estatut, un 86 dels que han dipositat el seu vot a les urnes habilitades per l’ocasió s’ha posicionat a favor d’iniciar un procés d’independència; el 10 s’ha mostrat partidari de posar a consulta l’Estatut retallat, i només el 4 s’ha mostrat favorable a acceptar el nou dictamen. Pel que fa la potestat del Tribunal Constitucional, el 98 l’ha negada i un 2 l’ha donada per vàlida.

Aquesta consulta ha coincidit amb el quart aniversari del Referèndum sobre l’Estatut de Catalunya. Ahir, 18 de juny, es van complir quatre anys des del Referèndum d’aprovació del nou Estatut de Catalunya, que va ser ratificat amb més de 440.000 vots a la ciutat de Barcelona. Avui, la voluntat de Catalunya es troba als despatxos del Tribunal Constitucional a punt de ser retallada després que hagi estat impugnada pel PP, el defensor del poble i algunes comunitats autònomes. Catalunya no té, doncs, un lloc a Espanya; l’estat espanyol, per enèsima vegada a la història, ofega la voluntat dels catalans i no els permet viure i regir-se segons la seva voluntat. La veu d’un poble, la llibertat d’un poble, està sent qüestionada per un tribunal que, malgrat estar completament desautoritzat, malgrat estar anant en contra de la sobirania d’un poble, continua intentant emetre una sentència sigui com sigui, fins i tot recorrent a la votació article per article —segons el propi tribunal, un procediment del tot extraordinari i contraproduent.

Segons la JNC de Barcelona, “avui hem pres el pols a la ciutadania, rectificant així el que els esdeveniments dels últims mesos venien apuntant: que els catalans no accepten que la seva voluntat com a poble, convertida en llei pel procediment que pertoca, es posi en qüestió i que, si malgrat tot el Tribunal Constitucional espanyol decideix retallar l’Estatut de Catalunya, el país està per l’inici d’un procés d’Independència perquè Catalunya esdevingui un nou estat europeu.”

La Joventut Nacionalista de Catalunya de Barcelona ha donat la possibilitat a la gent de la ciutat de respondre a les preguntes:

– Quina creus que ha de ser la reacció en cas que el Tribunal Constitucional retalli l’Estatut?

a. Iniciar un procés per assolir la independència com un Estat de ple dret dins la UE.

b. Posar a consulta popular l’Estatut retallat.

c. Acceptar el dictamen del TC.

– Creus que el Tribunal Constitucional té potestat per retallar o reinterpretar l’Estatut?

a. Sí

b. No

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *