La JNC de Barcelona celebra la seva nit blanca repartint 6.000 targetons per demanar joc net per la consulta de la Diagonal

La JNC de Barcelona reparteix targetons informatius al llarg de tota la Diagonal, dipositant-los als manillars de les motos aparcades a l’avinguda i als carrers del voltant.

Després del primer dia del procés de
participació sobre el futur de la Diagonal, la JNC de Barcelona ha engegat una campanya informativa per reivindicar la informació sobre l’opció C en igualtat de condicions que les altres dues opcions. “L’experiència d’aquest primer dia de votacions”, segons la JNC de Barcelona, “ha fet evident la tergiversació que hi ha en la informació sobre les tres opcions que s’ofereixen en el procés de participació”. En efecte, s’ha detectat que alguns ‘informadors’ que treballen als punts de votació presencial insten deliberadament a votar escollint únicament entre les opcions A i B, o fins i tot l’ocultació deliberada de l’opció C per part d’alguns d’ells; se n’han detectat casos com a mínim al Centre Cívic Can Castelló i a la Biblioteca Joan Oliver. També s’ha detectat l’ocultació de l’opció C a les intranets de votació d’algunes entitats col·laboradores; els casos registrats de moment són els de ‘La Caixa’ i la ‘Caixa Catalunya’. A més, “tant els vídeos publicitaris que es passen als punts de votació presencial com els tríptics informatius que es dóna a la ciutadania i els cartells publicitaris repartits per la ciutat oculten l’opció C, fent referència només a les dues propostes inicials presentades per l’equip de govern del consistori; igualment, també s’oculta la tercera opció a la pàgina de votació via Internet bcn.cat/diagonal”.

És per aquest motiu que la JNC de Barcelona ha fet una repartida de més de 6.000 díptics informatius per tota la Diagonal. Al díptic es fa una explicació detallada de què comporta l’opció C, que expressa un registre d’opinions molt més ampli que el que hi vol llegir l’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu. “Hereu va declarar dilluns que per a ell l’opció C vol dir que no es toca la Diagonal”, però segons la JNC de Barcelona, “realment l’opció C és també la d’aquells que estan a favor de la reforma, però creuen que ha d’anar acompanyada de mesures relacionades amb una bona canalització del trànsit que deixarà de circular per l’avinguda o una reforma important de la xarxa de transport públic en superfície”. Al díptic, a més de desenvolupar amb claredat el significat de l’opció C, s’aporten altres informacions sobre les opcions A i B que no apareixen a la publicitat feta pel consistori, com ara el cost de vora 220 milions d’euros que hauran de sufragar les arques municipals, la durada de les obres, que serà de com a mínim tres anys, la impossibilitat d’utilitzar una L9 que encara no estarà acabada i que se suposa que ha de suplir els canvis circulatoris provocats per la reforma o la manca total de lloc per aparcar els milers de motos que diàriament estan aparcades a la Diagonal.

La JNC de Barcelona vol fer públic també el seu malestar pels resultats que fins ara ha tingut la posada en marxa del procés de participació sobre el futur de la Diagonal, ja que el sistema de votació està resultant ser un fracàs absolut. La jornada de dilluns 10, el primer dia de votacions, va significar “un cúmul de despropòsits al que ja ens te massa acostumats l’Alcalde Hereu el seu grup de govern”. El dia es va iniciar amb una fallada generalitzada del sistema informàtic, col·lapsat per la quantitat d’usuaris. El sistema no es va normalitzar fins vora el migdia, tot i que es van continuar registrant incidències durant les primeres hores de funcionament. A més, el software utilitzat va resultar ser incompatible amb alguns sistemes de navegació que requeria la instal·lació de programes addicionals als ordinadors d’alguns dels participants. El vot a distància, a banda d’això, va registrar problemes pel retard en l’enviament del missatge de mòbil que proporciona la clau per poder votar. Durant el primer dia de procés participatiu, es va detectar també una fallada en el mecanisme de votació instal·lat als ordinadors dels treballadors municipals. De fet per les imatges enregistrades, vam poder descobrir que el mateix Alcalde no va poder votar degut a aquests problemes tècnics tot i que Hereu va intentar dissimular enganyant a la gent fent veure que votava, fet que la JNC de Barcelona troba “absolutament lamentable i molt indicatiu del poc sentit democràtic del nostre Alcalde que no reconeix quan es fa el ridícul tot i l’escandalós grapat de milions que s’han malgastat”. Pel que fa la votació presencial, s’ha detectat una manca de protecció del votant, ja que el sistema no respecta la privacitat del vot, donat que les pantalles són, en la majoria de casos, clarament visibles per a altres persones que es trobin al punt de votació. A més d’això, es van detectar errors a les adreces dels punts de votació facilitades per l’Ajuntament i problemes tècnics ens els lectors de signatura electrònica.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *