La JNC de Barcelona visita el Parlament de Catalunya

Prop d’una quarantena de militants de la JNC de Barcelona gaudeixen d’una visita al Parlament de Catalunya guiats pel diputat del grup parlamentari de CiU i ex secretari general de la JNC, Jordi Cuminal.


La visita es va iniciar amb un recorregut per les sales de passos perduts, durant la qual els visitants van escoltar la història de l’edifici, que va construir-se el 1716 com a edifici militar al cor de la Ciutadella de Barcelona; les seves funcions van canviar quan Barcelona va créixer i la Ciutadella va deixar de ser un lloc estratègic per a la vigilància de la ciutat. Va actuar de Parlament ja durant l’època de la Segona República i va subsistir com a tal fins als inicis de la guerra civil espanyola. Aleshores el palau va ser abandonat, fins que es va restaurar la democràcia i, amb ella, els seus òrgans; l’edifici va ser llavors restaurat i va recuperar les seves funcions.

A continuació, els assistents van passar a l’hemicicle on es reuneix el Ple i van escoltar les explicacions sobre la història de la sala i la forma com es desenvolupa el dia a dia a l’assemblea catalana. Jordi Cuminal va explicar algunes anècdotes de la feina de parlamentari i la seva experiència de quan va entrar al grup parlamentari a mitja legislatura. Quan més tard el grup va passar a una de les sales de comissions, el parlamentari de la JNC va explicar les principals tasques que es realitzen al Parlament, el funcionament d’un grup parlamentari i un breu estat de la qüestió sobre la Llei de Cinemes que actualment s’està treballant en una comissió de la qual ell forma part. En un moment de la xerrada amb els militants, Jordi Cuminal els va fer una observació que segurament resumeix el simbolisme d’aquest edifici: “cada dia, quan entrem aquí, som conscients que, ens diguin el que ens diguin els espanyols i per molt que facin des de Madrid, el cert és que aquest edifici va ser construït per atacar Barcelona i controlar Catalunya i, en canvi, actualment és el lloc on s’aproven les lleis dels catalans i d’on va sortir el nostre Estatut”.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *