Davant les altíssimes xifres d’atur juvenil, la JNC de Barcelona dóna a conèixer les seves propostes contra la crisi

La JNC vol així conscienciar la ciutadania que, malgrat la situació adversa que econòmicament travessa el país, especialment perjudicial per als joves, hi ha moltes iniciatives que es poden dur a terme des dels òrgans de govern que poden contribuir a una reducció de l’impacte de la crisi i una recuperació econòmica més ràpida.

Aquest migdia, joves de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) han repartit 4.000 de targetons, on s’exhibia la caricatura de l’Alcalde Hereu que il•lustra la campanya que s’està duent a terme des del grup municipal de CiU a Barcelona “Desperta Barcelona” i en que s’hi denuncia la manca de lideratge i de propostes per superar la crisi. Aquests targetons que s’han repartit a les universitats de la UPC, UB, UPF i l’Escola Industrial, també hi havia les dades més rellevants que avui per avui expliquen la situació econòmica general i el moment especialment difícil pels joves que a nivell laboral s’està vivint.

Segons la JNC de Barcelona, “així com la culpa de la crisi es pot atribuir a varis culpables, els principals responsables de que països com Alemanya i França estiguin sortint de la crisi i que en canvi les previsions de millora a l’Estat espanyol, Catalunya o la ciutat de Barcelona siguin encara molt pessimistes en són els governs incompetents que patim els catalans i barcelonins”. És per això que per enèsima vegada “la JNC de Barcelona demana a l’Alcalde de Barcelona que lideri les propostes per sortir de la crisi a Barcelona o que plegui per la seva ineptitud”.

En els targetons s’hi reflecteixen les dades d’atur jove, d’una taxa de fins el 34,2% actualment a Barcelona, l’augment en un 30% del deute públic de Catalunya a causa de la mala gestió de la crisi que ha fet el govern tripartit de la Generalitat i l’apunt que fa poc feia el Fons Monetari Internacional segons el qual l’estat espanyol serà, dins de la Unió Europea, el que més tardarà a superar la recessió, a partir del 2011.

Davant d’aquesta situació, des de la JNC creiem que el més convenient és que el consistori de la ciutat creï un Pla de Recol·locació Laboral que incentivi la creació d’ocupació entre els joves. D’altra banda, els govern català i espanyol han de recuperar l’equilibri de les arques públiques que han estat incapaços de mantenir, complint així el Pacte d’Estabilitat Europeu; d’altra banda, també cal s’arribi a la mitjana europea d’inversió en R+D i es disminueixi la càrrega fiscal de les empreses.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *