Un Ajuntament superat

Comença a semblar una broma. Els plenaris de l’Ajuntament, són l’expressió màxima de la gestió d’un govern municipal, la rendició de comptes davant l’oposició, però sobretot, la ciutat, l’explicació dels seus projectes, iniciatives i el control de la seva feina per part dels grups de l’oposició. I si per alguna cosa s’està caracteritzant aquest mandat, és pel ralentitzament de l’activitat municipal, amb un govern que endarrereix quan no atura directament, projectes per por a què aquests no tinguin el suport de la cada dia menys oposició d’Esquerra, o no incomodin als socis de l’altre cantó de la Plaça Sant Jaume o de Madrid.

Un bon exemple d’això el trobem en les mesures de govern. És a dir, en els projectes que impulsa el govern municipal i que cada plenari posa en coneixement, informació i en definitiva, a la llum pública. Observem quines van ser les mesures de govern del darrer plenari: Un informe sobre el procés de consulta referent a la reforma de l’Avinguda Diagonal (1), i un document amb el projecte de transformació del zoo de la Ciutadella i el nou zoo marí al Fòrum (i 2). Cap menció a la crisi econòmica, al clam de les associacions de veïns de tot Barcelona perquè els preus públics i tarifes es revisin a la baixa, ni a l’atur, ni a l’increment de la demanda dels serveis socials arran de les dificultats econòmiques i en definitiva, cap menció a les preocupacions ciutadanes, a les solucions que els barcelonins necessiten.

L’Ajuntament de Barcelona està dramàticament desbordat, superat, és incapaç de gestionar la ciutat, resta acorralat entre els desitjos capritxosos d’una Esquerra que cada dia es més crossa de l’Alcalde i una por malaltissa en no molestar a la Generalitat i a l’Estat.

Res sabem del nou model de finançament per la ciutat, del desplegament de la justícia de proximitat, de com es finançarà l’estació de La Sagrera, però tampoc dels temes que ens afecten dia a dia als joves: l’ocupació de qualitat, la circulació de les motos pel carril bus (a proposta de CiU i aprovada per la majoria de grups polítics municipals), la construcció de la tant esperada Biblioteca Central Urbana, del compromís del govern municipal en revisar i millorar el Bicing, de l’ús del català a l’Ajuntament, i un molt molt llarg etcètera.

Un Ajuntament que es desgasta dia rere dia amb projectes pura i simplement estúpids, com els avets de nadal (in)sostenibles, amb una gossera municipal que costarà 24 MEUR, o un zoo marí (que tampoc sabem com es finançarà) que en valdrà 200 MEUR. Mentrestant, l’Alcalde es gasta 3 MEUR en 10 setmanes en la campanya de propaganda ‘Visc a Barcelona’, o el què és el mateix, es gasta el mateix en tot un any de serveis de teleassistència per la gent gran i amb problemes de mobilitat, que en 10 setmanes de publicitat. Lamentable.

Tenim un govern anèmic, que camina a ralentí sense rumb, sense transmetre il•lusió, lideratge i complicitat amb els seus ciutadans. Els barcelonins no ens sentim reflectits en un Ajuntament què no ens escolta, no impulsa i no lidera. Necessitem un canvi.


Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *