La JNC en contra dels avets sostenibles

La JNC reparteix xecs de 35.000 euros firmats per l’alcalde Hereu i fa palesa l’absurditat dels avets de Nadal sostenibles de l’Ajuntament.
Des de fa unes setmanes, hi ha instal·lats en sis punts de Barcelona sis avets de Nadal metàl·lics que l’ajuntament va projectar amb la intenció que fossin sostenibles. La idea era que en fer-se fosc s’il·luminessin i ho fessin amb l’energia obtinguda de la pedalejada d’aquells ciutadans que volguessin contribuir-hi muntant les bicicletes estàtiques que hi havia als peus de l’arbre. L’ajuntament va gastar fins a 214.000 euros en aquests avets. Deixant de banda que hi ha moltes altres maneres molt més barates de decorar la ciutat (i amb força més bon gust), l’aposta ha resultat ser un estrepitós fracàs, ja que no només ha tingut molt mala acollida per part dels ciutadans –especialment pel cost de l’empresa–, sinó que a més no hi ha hagut prou gent que volgués aturar-se a pedalejar (cosa comprensible tenint en compte el fred dels últims dies i el potencial ridícul de l’escena).

La JNC ha sortit aquest migdia als carrers de la ciutat per a repartir targetons que emulaven un xec de 35.000 euros firmat per l’alcalde Hereu. I és que realment deuen sobrar-li els diners, perquè si no és així, gastar-se 214.000 euros de les arques públiques només per a dir “ei, sóc ecologista” pot ben classificar-se de negligència. D’altra banda, és evident que el que es pretenia no era només decorar la ciutat, com és tradicional de fer per Nadal. Des de la JNC s’ha fet palès: a Santa Caterina, els Jardinets de Gràcia i la plaça Francesc Macià, els membres del partit que avui s’han mobilitzat hi han portat un avet natural, comprat a Santa Llúcia. A més de ser força més tradicional (la combinació d’innovació i tradició, com ha pogut veure el senyor Hereu, és força perillosa), és molt més econòmica. Tots els ciutadans barcelonins que han passat per davant d’aquests tres arbres aquest matí ho han pogut veure: “1 avet natural, 36 euros; un avet ecològic i d’esquerres de debò, 35.000€; que l’alcalde Hereu despilfarri 214.000 euros en època de crisi… no té perdó”.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *