Denunciem les tarifes del transport públic de la nostra ciutat


Un estudi de CCOO posa en evidència que la de Barcelona, és l’única àrea metropolitana d’Europa sense una ‘T-Infant’ i ‘T-Jove’, títols que realment “cohesionin socialment” en l’ús del transport públic

El President de la JNC de Barcelona, Jordi Cabrafiga, s’ha mostrat “indignat” per la tarificació de l’àrea metropolitana que considera “més que social, un maquillatge per tapar les vergonyes al tripartit”.

“L’Alcalde Hereu, també està sol a Catalunya, ja que ciutats com Girona, Tarragona, Lleida o Figueres, ja disposen de descomptes i abonaments per a joves i infants de fins al 100 de l’import, mentre que aquí, l’Ajuntament i la Generalitat ens diuen que això és ‘impossible’”, ha declarat Cabrafiga.

“Nosaltres hem fet bandera –ha afirmat Jordi Cabrafiga- de la T-Jove i la T-Infant, des de la JNC i des de CiU, i quan Xavier Trias sigui alcalde, aquesta serà una de les primeres mesures que implementarem, per tal d’ajudar realment, a que els joves puguin accedir en igualtat de condicions al transport públic”.

L’Informe del sindicat publicat ahir, mostra que si observem la franja dels 0 als 16 anys, veurem que ciutats com Brusel·les, Londres, Viena, Lió o Praga, disposen de descomptes de fins al 100 del cost del transport públic. A Barcelona en canvi, el cost mitjà dels desplaçaments en el “preu més favorable” és de 432€ a l’any.

En la franja dels 17 als 25 anys, trobarem de nou descomptes de fins al 100 a Brussel·les i Londres, i molt substancials a la resta de ciutats. Aquí Barcelona de nou duplica el cost mitjà de moure’s en aquest interval d’edat amb més de 400€/any.

Situacions similars es reprodueixen en el cas dels treballadors i de la gent gran, on els ‘simbòlics descomptes’ a Barcelona s’allunyen de fins la gratuïtat a altres ciutats o les rebaixes del 50 per a aquests col·lectius.

El propi informe de CCOO posa de manifest així “la inutilitat”

de la tarificació social a Barcelona, que no només no aconsegueix l’objectiu de “cohesionar socialment i igualar oportunitats en l’ús del transport públic” sinó que a més “tots els abonaments s’han de pagar per anticipat, cosa que dificulta el seu accés per als col·lectius amb més problemes”.

La JNC demana una tarificació social “contundent, útil i efectiva” per tal que els joves, treballadors i gent gran pugui accedir al transport públic amb descomptes reals, lluny de “l’almoina” que se’ls hi dóna actualment.

DOCUMENT ASSOCIAT: Campanya reclamant la T-Infant [PDF]

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *