PSC, ERC i ICV voten en contra del servei ‘metrobus’

La regidora de la JNC, Francina Vila, considera que correspon a l’Ajuntament liderar la millora del transport nocturn a la ciutat perquè hi ha una forta demanda d’aquest servei

La Comissió de Segureta i Mobilitat celebrada aquest matí a l’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat una proposta de CiU que demanava la implantació d’un servei de “metrobus”, un servei d’autobusos que circularien en superfície cobrint amb la mateixa freqüència les línies del metro de Barcelona, les nits en que el servei de metro no està operatiu i que en cobreixi la mateixa freqüència, línies i parades. Els vots en contra del PSC, ERC i ICV no han permès que la proposta tirés endavant.

Francina Vila ha explicat que en els darrers anys s’ha augmentat considerablement la demanda d’una xarxa de transport públic nocturn per part dels ciutadans que cobreixi les seves necessitats. Segons Vila el transport nocturn és un èxit, com ha demostrat l’obertura del metro les nits de divendres. Hi ha hagut un increment espectacular dels usuaris del NitBus, especialment en els darrers 2 anys, amb un perfil d’usuaris majoritàriament joves (el 75,3% dels usuaris té fins a 30 anys), que destaquen “la dificultat per memoritzar els recorreguts” com el principal handicap del servei. Hi ha, ha explicat Vila, altres obstacles com l’efecte barrera que suposa una xarxa radial amb el seu origen i destí a la Plaça de Catalunya, o que els recorreguts del bus nocturn que no segueix la ,línies habituals de metro ni de bus diürn. La freqüència de pas d’entre 20 i 30 minuts, també s’ha mostrat insuficient davant la forta demanda del servei. A això li hem de sumar, l’enorme èxit del metro nocturn en les vigílies de festiu i la seva impossible extensió a altres dies per motius tècnics i d’explotació del sistema de metro. Per a la regidora nacionalista és l’Ajuntament qui ha de liderar la millora d’aquest servei, “millorar el transport nocturn és responsabilitat del govern de la ciutat. Hi ha una demanda dels usuaris”, i ha instat al Govern Municipal a realitzar un pla de reforma i millora dels transport públic nocturn a la ciutat, incloent el servei “metrobus” les nits en que el metro no està operatiu.

La regidora Vila ha lamentat el vot en contra dels grups. “Lamento que no hi donin suport. És un tema que la gent demanda i el govern deixa perdre, amb aquest vot en contra, una oportunitat per millorar el servei de transport nocturn”, ha conclòs regidora.

One comment

  1. Esta bien que se vaya con los tiempos, pero que los jovenes recuerden y respeten que como está Barcelona y Cataluña,lo hemos hecho los mayores y no creo que ellos vayan aconseguir tanto en los proximos 40 años.

    un saludo

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *