La JNC Barcelona expressa a la presidenta del CJB el seu malestar per les jornades ‘Palestina al cor’

En una carta adreçada a Núria Galan, presidenta del Consell de la Joventut de Barcelona, la JNC Barcelona expressa el seu malestar i formula una protesta institucional per la manipulació a la qual s’està sometent el CJB, amb les jornades ‘Palestina al cor’ on s’ha convidat a la membre del grup terrorista Front Popular per l’Alliberament de Palestina, Leila Khaled

La propera setmana, en concret els dies 14 i dia 17 del present mes de maig diverses entitats encapçalades pel Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) han organitzat un seguit d’actes de solidaritat amb Palestina que entrarien en el desenvolupament democràtic i de la llibertat d’expressió d’una societat oberta i democràtica com la catalana.

Aquest fet no tindria res de transcendental si no fos que ens els actes polítics del dia 14 hi trobem anunciada a Leila Khaled, presidenta de la Unió General de Dones Palestines, membre del Consell Nacional Palestí i del Front Popular per a l’Alliberament de Palestina (FPLP). Aquesta persona, a més d’estar implicada en actes terroristes en el passat pertany al FPLP, organització il·legal a tot el territori de la Unió Europea (UE) i que està en el llistat d’organitzacions terroristes de la UE.

Des de la JNC Barcelona ens oposem a les falsedats que fa dies que el CJB està difonent a tots els mitjans de comunicació i mitjançant el correu electrònic a totes les entitats membres “com l’ocupació de Palestina per part de l’Estat d’Israel l’any 1948 i la pràctica de neteja ètnica” (quan en realitat aquests territoris van ésser ocupats per les potències àrabs que van declarar la guerra a l’Estat d’Israel l’any 1948, en aquest cas Jordània i Egipte que van anexionar-se la totalitat de Palestina).

Però el que no podem tolerar com a organització política juvenil que defensa els drets de tothom (i no només els d’un bàndol) és que una organització que hauria de defensar la democràcia i la llibertat convidi a la membre de la organització terrorista Front Popular per l’Alliberament de Palestina Leila Khaled per fer apologia del terrorisme a l’acte del proper 14 de maig al CCCB.

El president de la Federació, Jordi Cabrafiga, afirma a la presidenta del CJB que “personalment em sap molt greu que una organització en la que crec (el CJB) i que considero molt útil i que hauria de centrar tots els seus esforços a ajudar als joves barcelonins i les entitats juvenils, sembli que dedica gran part de la seva feina a defensar algunes causes externes, destinant-hi una part important del seu pressupost i organitzant jornades (independentment de si són correctes o no) on a més a més s’hi convida a terroristes.”

Finalment, la JNC Barcelona “demana formalment que si les jornades “60 anys d’ocupació israeliana” es mantenen amb els ponents anunciats i amb una versió esbiaixada de la història, el CJB se’n mantingui al marge i no hi col·labori.”

DOCUMENT ASSOCIAT: Carta adreçada a la presidenta del CJB, Núria Galan [PDF]

One comment

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *