Francina Vila denuncia que el Pla d’Equipaments Juvenils arriba un any i mig tard i exclou els espais no municipals

La regidora de la JNC lamenta que el document fet públic ahir per l’Alcalde no preveu les necessitats que tenen les entitats juvenils de la ciutat

La regidora Francina Vila ha denunciat que el Pla d’Equipaments juvenil presentat ahir pel Govern que encapçala Jordi Hereu arriba un any i mig tard i ha exclòs els espais que no són de titularitat municipal. Vila ha lamentat que el document fet públic pel propi Alcalde Hereu no prevegi les necessitats que tenen les entitats juvenils de la ciutat.

El 6 d’octubre del 2006, el Consell Plenari de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat el Plajovebcn, el pla director de les polítiques de joventut a Barcelona que ha de regir des del 2006 fins al 2010 a la capital catalana, i que recull, de forma destacada, les mesures que es poden prendrejavascript:void(0)
Publicar un missatge per afavorir i promoure l’emancipació dels joves. A la Comissió de Cultura, Educació i Benestar del 20 de novembre de 2007, un any i un mes després d’aprovar el Plajovebcn, el bipartit municipal es va comprometre a presentar el Pla d’Equipaments juvenils que se’n deriva en el termini de 6 mesos. “Ara, a maig de 2008, després d’un any i set mesos de l’aprovació del Plajovebcn, per fi, el Govern dóna a conèixer la mesura de govern que presentarà al proper plenari, i que és el promès Pla d’Equipaments juvenils”, ha explicat Francina Vila.

La regidora nacionalista ha denunciat aquest retard inexplicable, “que ja ens ha fet perdre dos anys dels 4 que barca el Pla Jove”; però ha criticat també el contingut pel model d’equipaments juvenils que desenvolupa, “i del que s’han exclòs tots els espais que no són de titularitat municipal”. A parer de Vila, “aquest pla no preveu les necessitats que tenen les entitats juvenils pel que fa als locals”.

La regidora de CiU ha recordat que segons l’informe de la Fundació Ferrer i Guàrdia “Els locals de les entitats juvenils i els equipaments municipals per a joves a la ciutat de Barcelona “(2006):

  • Un de cada 4 esplais i agrupaments de la ciutat té un local de menys de 100m2. -es valoren millor els locals cedits per les escoles concertades i les associacions que els locals cedits per l’Ajuntament.
  • La meitat d’esplais i agrupaments es queixa del mal estat de conservació dels seus locals.
  • El 43% de les entitats consideren que el seu local és insuficient per satisfer les seves necessitats. -el 65% dels equipaments compta amb barreres arquitectòniques. -el 49% dels equipaments no té calefacció.
  • El 49% de les entitats no tenen accés a Internet.

Francina Vila ha assegurat que “tal i com hem denunciat en altres ocasions, el Govern de l’Ajuntament de Barcelona, no fa una aposta ferma pel teixit associatiu, promotor de la cohesió social a la ciutat”. “Demanem que el pla reculli tots els equipaments juvenils, també els de les entitats i associacions juvenils, i no es limiti als de titularitat municipal”, ha conclòs la regidora nacionalista.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *