L’Ajuntament segueix sense coordinar les polítiques d’infància i joventut

Ahir, en el marc de la Comissió Cultura, Educació i Benestar social, va quedar palès com l’Ajuntament no té previst mecanismes de coordinació entre dos àmbits (infància i joventut) que en contra del parer de la majoria de forces polítiques i entitats juvenils de Barcelona, romanen en dues regidories separades.

La primera iniciativa que la JNC va defensar al Ajuntament en aquest mandat, és la necessitat d’unir sota una mateix regidoria, les competències de infància, adolescència i joventut, tal i com recollien els programes electorals del PP, ERC i CIU, però també, tal i com va demanar el Consell de la Joventut de Barcelona. La iniciativa, a pesar de tenir el suport de tantes entitats i programes polítics, no va prosperar.

L’actual cartipàs contempla la separació entre les competències d’infància i d’adolescència-joventut. Infància en mans del Regidor d’Acció Social, Ricard Gomà, i joventut en mans de la Regidora de Joventut, Elsa Blasco.

Doncs bé, ahir, en el marc de la Comissió de Cultura, Educació i Benestar social, la Francina Vila va preguntar per la coordinació entre aquestes 2 regidories i temes que l’Ajuntament ha separat (infància / joventut), una coordinació inexistent, més enllà dels àmbit d’exclusió social i pobresa. Dit d’una altra manera, tots aquells àmbits cada cop més transversals infància-joventut com ara la salut, drogadicció, educació, esport, equipaments, etc… segueixen sense cap coordinació entre ambdues regidories.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *