CIU demana el traspàs de la caserna del bruc per construir habitatge públic de lloger per a joves

Serà la primera oportunitat que tindrà la Ministra de Defensa, Carme Chacón, de demostrar el seu perfil catalanista davant les reivindicacions de Barcelona i Catalunya.

El Grup Parlamentari Català (CiU) en el Congrés dels Diputats ha presentat avui una Proposició no de Llei, que insta al Ministeri de Defensa a cedir gratuïtament la caserna del Bruc a Barcelona a les administracions públiques catalanes per a la construcció d’habitatges de règim públic de lloguer per a joves, equipaments per a la ciutat de Barcelona i equipaments universitaris.

Ja des d’uns anys abans de la desaparició del Servei Militar Obligatori, les necessitats quantitatives i qualitatives de l’Exèrcit han variat substancialment i avui, les prioritats de l’Exèrcit estan més vinculades a la professionalització i la tecnificació dels seus efectius. Com a conseqüència d’això, bona part de les seves casernes i instal·lacions logístiques han deixat de tenir la utilitat per a les quals s’havien concebut i molts de les seves casernes, com el del Bruc a Barcelona, han passat d’estar situades a les afores de la ciutat a quedar englobades i la pròpia trama urbana, en aquest cas envoltat de seus universitaris. D’altra banda, l’habitatge és una de les preocupacions més importants de la ciutadania en l’actualitat atès que cada vegada existeixen més dificultats per a accedir a un habitatge digne i les administracions públiques implicades s’han de marcar com prioritat facilitar l’accés a l’habitatge.

La JNC exposa que a la ciutat de Barcelona existeixen unes instal·lacions que depenen del Ministeri de Defensa, la caserna del Bruc, envoltat de seus universitàries que podria constituir un important espai a cedir per part de l’Administració de l’Estat per a la construcció d’habitatges socials i equipaments.

Una de les possibilitats per donar resposta a aquesta necessitat és utilitzar sòl Patrimoni de l’Estat per a construcció d’habitatge accessible. El Grup Català recorda que en els últims anys el Ministeri de Defensa ha realitzat diferents cessions del seu patrimoni per a la construcció d’equipaments i habitatges, i que aquestes cessions s’han realitzat sense un criteri homogeni. Com exemple ha citat el cas de 2004 quan Defensa va alienar el Consorci de la Zona Franca una parcel·la de 110.000 m2 de les antigues casernes de Sant Andreu per un import de 83 milions d’euros, mentre que en les mateixes dates el mateix Ministeri va cedir 9 milions de m2 a Madrid en la coneguda ‘Operació Campament’.

La proposició, diu textualment:
“El Congrés dels Diputats insta al Govern a Procedir a la cessió gratuïta de la caserna del Bruc a la Generalitat de Catalunya i/o a l’Ajuntament de Barcelona a fi de dedicar aquest espai a la construcció d’habitatges de règim públic de lloguer per a joves, equipaments per a la ciutat de Barcelona i equipaments universitaris”.

One comment

  1. Bona nit companyes/es,

    us convido al meu bloc, on faig una proposta per fer de l’espai de la Caserna del Bruc la veritable vila universitària de Barcelona (residència+centre de convencions+sales d’estudi+biblioteca+alberg de joventut….).

    Fins aviat,

    Miquel Angel Vallès (exJNC)

    http://miquelangelvalles.blogspot.com

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *