El Tripatit vota en contra d’una T-Infant per a que els menors de 10 anys viatgin de franc

La votació arriba després de que al Ajuntament, s’aprovés per unanimitat. El Tripatit avui ha votat en contra d’establir una tarja T-Infant destinada als menors de 10 anys per tal que aquests, puguin viatjar amb transport públic a l’àrea metropolitana de Barcelona gratuïtament.

Fa 3 mesos però, les mateixes forces polítiques votaven a favor de la mesura, presentada per en Xavier Trias al Ajuntament. Aquesta mesura, no només pretén fomentar la cultura del transport públic i la mobilitat sostenible entre els joves, sinó que es tracta també d’una mesura fortament social.

El diputat de CiU, Josep Rull, ha defensat una proposta de resolució de la federació nacionalista per aconseguir la gratuïtat del transport públic per als infants de fins a deu anys en el període escolar. Durant la Comissió de Política Territorial del Parlament de Catalunya, Rull ha argumentat que es tracta d’una qüestió de “sensibilitat social”: “la cistella de la compra és cada cop més elevada (segons algunes publicacions ha augmentat un 44%) i hem d’adoptar mesures que ajudin. La mobilitat no és només un dret sinó una necessitat en determinades zones”. Per aquesta raó, CiU reclamava la gratuïtat per als menors de deu anys, els quals en teoria viatjaran acompanyats per un adult.

A més, les noves tarifes del transport, aprovades per l’ATM, van entrar en vigor l’1 de gener de 2008 i es van situar per sobre de les previsions d’inflació especialment en els títols més de transport més utilitzats, com la T-10. Segons Xavier Trias, aquest increment de preus “abusiu” es deu a la mala negociació del Govern tripartit de la Generalitat amb l’Estat en relació al contracte-programa del transport metropolità. A parer del cap del Grup de CiU, “el Govern de Catalunya està permetent que l’administració central aporti menys diners percentualment al contracte-programa; ho fa amb l’aquiescència de l’Ajuntament de Barcelona; i per tant, allò que no aporta l’Estat, s’obliga a que els ciutadans ho acabin pagant“.

Xavier Trias ha recordat que el plenari de l’Ajuntament de Barcelona del mes de desembre de l’any passat va aprovar per unanimitat una proposició de CiU que demanava instar el Govern de la Generalitat de Catalunya perquè, en l’àmbit de l’ATM, s’acordi la gratuïtat de les tarifes pels menors de 10 anys als diferents modes de transport metropolità. Segons ha explicat Trias, l’increment de la utilització del transport públic per part dels ciutadans i que aquest esdevingui més eficient ha de ser una de les prioritats de qualsevol administració pública. “És per això que consideraríem positiu que s’implantés una targeta metropolitana que permetés l’ús gratuït del transport públic per part dels menors de 10 anys”, ha dit Trias. “Aquesta és una mesura”, ha explicat, “dirigida a les famílies, però també té una voluntat pedagògica, preventiva i mediambiental”.

Trias ha lamentat però que han passat tres mesos des de l’aprovació per unanimitat de la proposició en el Consell Plenari i “l’Alcalde encara no ha fet res”. “Segueix sense escoltar i sense fer el que per llei està obligat a fer, donar compliment a les iniciatives aprovades. No fa cas perquè fer-ho vol dir enfrontar-se amb les altres administracions amigues”.

One comment

  1. Positiu? Per qué estiguin tot el dia? Deixeu sols a menors de 10 per qué facin ús del transport públic?

    Esteu malament. Us suggereixo una: Descompte del 30 i 50% en la compra de targetes de més d’1 viatge: així se’n beneficia tant els nens com els pares o curadors que els acompanyen.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *