Un Pla d’Equipaments Esportius sense consens amb ningú

La setmana passada, l’alcalde Hereu va presentar el Pla d’Equipaments Esportius 2008-2011, que preveu construir 10 nous centres esportius fins a la fi del mandat. Un document però, que no s’ha consensuat ni amb els propis usuaris d’aquestes instal·lacions (clubs esportius en bona part), ni les entitats, ni les Federacions esportives, ni, és clar, amb la resta de grups municipals del Ajuntament.

La regidora de CiU en l’àmbit de l’Esport, Maite Fandos, ha denunciat que, un cop més, es demostra que l’Ajuntament no creu en la participació ciutadana, “no sé perquè creen òrgans de participació si després els ignoren i no els fan servir, són només òrgans que es creen per fer creure a la gent que fomenten la participació. Però no enganyen a ningú. Avui tenim una mostra més, ja que presenten un pla, que clubs, federacions i grups municipals hem demanat contínuament sense que aquest hagi estat elaborat i consensuat entre tots”, ha dit Fandos.

A parer de la regidora de CiU és “increïble” que l’Ajuntament presenti un Pla d’equipaments que va ser una de les principals demandes els Pla Estratègic de l’Esport a la ciutat “sense que hagi estat prèviament treballat i pactat dins del Pla Estratègic”.” Amb quines entitats, clubs i federacions s’ha pactat el Pla d’Equipaments Esportius de la Ciutat que ha presentat avui l’alcalde”, ha preguntat la regidora d’Esports de CiU.

La regidora de CiU també s’ha preguntat quant té previst d’invertir aquest Pla en col·laborar amb les instal·lacions dels clubs i entitats esportives de la ciutat, “ja que l’Ajuntament té la tendència a oblidar que són els clubs i les entitats el bressol de l’esport a la ciutat i per tant un Pla d’Equipaments esportius també hauria de preveure convenis de col·laboració amb clubs i entitats que porten l’esport al barri”.

Maite Fandos ha dit també que CiU vol saber si, com es diu en el Pla presentat avui, “quan es parla de dotar de gespa artificial als camps de futbol se seguirà fent com fins ara, és a dir a uns clubs se’ls hi pagarà aquesta instal·lació mentre que d’altres hauran de seguir buscant patrocinadors. Ens sembla molt cínic que s’atribueixin la instal·lació de gespa artificial en camps on han estat els clubs que ho han pagat”, ha conclòs la regidora de CiU.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *