La Comissió de Seguretat i Mobilitat acorda garantir l’accesibilitat de les persones invidents als carrers de la ciutat de Barcelona

A proposta de la consellera municipal de la Vila de Gràcia Esther Padró i de la regidora de CiU a l’Ajuntament Francina Vila, es va aprovar per unanimitat la iniciativa que es va presentar a la darrera comissió de Mobilitat i Seguretat per tal d’augmentar del 7% actual al 25%, el percentatge de semàfors acústics a la ciutat de Barcelona.

Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones discapacitades i que el passat mes de desembre es va complir un any de l’aprovació de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones discapacitades, on es demana que es prenguin totes les mesures necessàries per garantir la seva igualtat en l’accés a l’entorn físic i que segons dades de la memòria 2006 de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat Física, només el 7% dels semàfors de la ciutat de Barcelona són acústics i atenent a la implantació del Pla d’Accesibilitat Municipal que ha donat bons fruits, però que les organitzacions de persones invidents segueixen reclamant un esforç decidit de l’ajuntament per augmentar el nombre de semàfors acústics a la ciutat la Comissió de Seguretat i Mobilitat va acordar a proposta de la JNC Barcelona garantir l’accesibilitat de les persones invidents als carrers de la ciutat de Barcelona, crear un pla d’implantació de semàfors acústics que en permeti ampliar gradualment el percentatge fins arribar a l’horitzó del 25% a finals del mandat.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *