La JNC i Unió de Joves presenten la seva alternativa al PAM amb l’aval de més de 300 joves barcelonins

Els regidors de la JNC i Unió de Joves a l’Ajuntament de Barcelona, Francina Vila i Raimond Blasi, conjuntament amb els presidents de Barcelona d’ambdues organitzacions, Jordi Cabrafiga i Manu Sitges, han entrat aquest matí al registre municipal 10 propostes joves per incloure al Programa d’Actuació Municipal 2008-2011.

Davant la incapacitat d’arribar a consensos a la hora d’aprovar el pla d’acció municipal 2008-2011 per part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona, es va engegar un procés participatiu, en el qual tots els barcelonins hi poguessin dir la seva i fer les seves propostes. Així doncs la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) i Unió de Joves (UJ) van decidir treballar conjuntament per tal d’elaborar un document marc amb propostes que no s’han inclòs en el document de base proposat per l’Ajuntament.

Fruit d’aquest treball, es va confeccionar per part de les dues organitzacions un full de ruta amb 10 punts que afecten als joves i que consideraven necessaris incloure al document proposat per l’Ajuntament.

Entre aquestes propostes ‘joves’, la JNC i UJ reclamen a l’Ajuntament de Barcelona una millora del transport metropolità nocturn amb una reorganització de la xarxa urbana de Nitbus per tal que s’estructurin de manera complementària a la xarxa de Metro i amb freqüències de pas entre 10 i 15 minuts; la implementació a través de la tecnologia wi-fi d’accessos gratuïts a banda ampla des de qualsevol punt de la ciutat; biblioteques públiques obertes les 24 hores en època d’exàmens a tots els barris i, també, ajudes al lloguer i a la compra de pisos per tal de facilitar l’emancipació dels joves.

Posteriorment a la elaboració d’aquests punts, les dues organitzacions han engegat una campanya de recollida de signatures, en les que s’han recollit més de 300 adhesions de joves barcelonins que han volgut signar aquestes 10 propostes com a seves.

L’Ajuntament havia marcat el 30 de novembre com a data límit per presentar propostes i els regidors joves del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Francina Vila (JNC) i Raimond Blasi (UJ) han volgut recolzar el president de la Federació de Barcelona de la JNC, Jordi Cabrafiga, i el president de la Intercomarcal de Barcelona-ciutat d’UJ, Manu Sitges, en el moment que les han entrat al registre municipal.

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *