Francina Vila demana que l’Ajuntament de Barcelona expressi el seu suport a l’acte de la Comissió de la Dignitat

La proposta no ha pogut ser aprovada pels vots en contra de l’equip municipal (PSC-PSOE i Iniciativa) i del Partit Popular

El Grup Municipal de CiU a Barcelona, a proposta de la regidora de la JNC, Francina Vila, ha demanat que l’Ajuntament expressi el seu suport als actes que impulsa la Comissió de la Dignitat per reclamar el retorn immediat dels papers catalans encara dipositats a l’Arxiu de la Guerra Civil a Salamanca. Durant la Comissió de Presidència, Territori i Funció Pública que s’ha de celebrat avui al matí, el Grup de CiU ha demanat el retorn immediat dels documents que falten per retornar segons estableix la Llei del Retorn aprovada el mes de novembre del 2005, fa més de vint mesos.

La proposició no ha pogut ser aprovada pels vots en contra del PSC-PSOE, PP i Iniciativa. Esquerra hi ha votat a favor.

El procés per al retorn complert dels documents catalans de l’Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca està interromput des de l’octubre passat, quan els tècnics acabaren la identificació dels documents i objectes catalans. Després del retorn dels documents oficials de la Generalitat, l’objectiu actual és aconseguir la restitució dels seus papers a les persones, partits sindicats i entitats de tota mena que en van ser espoliats el 1939. La mort recent de l’artista Carles Fontserè, que tant havia lluitat per la recuperació dels seus cartells i que ha desaparegut sense poder veure la seva legítima restitució, ha posat sobre la taula que el retorn complet és una urgència, atès que no es pot consentir que cap altre afectat pugui desaparèixer sense veure la justa restitució dels seus béns.

Francina Vila ha considerat molt greu que l’Ajuntament no doni suport als actes que ha organitzat la Comissió per la Dignitat per visualitzar aquesta problemàtica gràcies als vots en contra del govern municipal (PSC-PSOE i Iniciativa) i el Partit Popular.

DOCUMENT ASSOCIAT: Proposta en suport de la Comissió per la Dignitat [PDF]

Add a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *